Over mij

Hi, I’m Mariska Vos-Bolman. When my two boys are at school and my husband is at work, I create toy patterns. I started making toy sewing patterns in 2008. In 2015 I started making crochet patterns as well.

In 2001, nadat ik de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht had afgerond, werkte ik 7 jaar voor een Game Company als 3D-modelleur. Maar na een paar jaar besloot ik dat ik iets anders wilde doen.
Ik kocht een naaimachine en begon knuffels te maken, dat vond ik zo leuk om te doen dat ik besloot hier mijn fulltime baan van te maken en DIY Fluffies knuffel patronen bedrijf begon.

Een maand nadat ik met DIY Fluffies was begonnen, werd ik zwanger, dus ik was niet echt klaar voor een vliegende start. Nu mijn kinderen ouder worden en naar school gaan, heb ik meer tijd om te haken als ik thuis ben met mijn kat.

Mijn kinderen inspireren me om veel knuffels te maken. Mijn jongste zoon wil al het speelgoed dat ik maak, hij kan nu zelf een beetje zelf haken, maar hij heeft nog niet het geduld om zijn projecten af ​​te maken.

Nu heb ik ook een YouTube kanaal (DIY Fluffies), waar ik beginners Amigurumi leer haken. Ik vind het altijd leuk om te lezen dat mensen hun eerste Amigurumi hebben gemaakt door mijn video's te bekijken.

Je kunt mijn haakpatronen vinden in mijn shops en website www.mariskavos.nl, maar ook in vele boeken uitgegeven door Meteoorbooks, waaronder Zoomigurumi en Fantasy Amigurumi.

Dit jaar verschijnt mijn boek Amigurumi Made Easy, een haakboek voor beginners met 16 makkelijke patronen.
Andere dingen die ik leuk vind zijn Japanse kawaii-personages, Pokemon go spelen en lezen.

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het maken van knuffels van mijn patronen!