how to applique

Applicaties zelf maken

Leer hoe je een zelf een applicatie maakt met deze makkelijke handleiding.
Met deze technique kun je je knuffel een proffesionele look geven. Gebruik deze technique voor ogen, mond etc. Gebruik je ook nog eens minky stof, dan ziet je knuffel eruit alsof hij zo uit de winkel komt.

Om een applicatie te maken heb je garen, Vliesofix en een strijkijzer nodig.


Strijk de Vliesofix op de verkeerde kant van uw applicatiestof en laat afkoelen (A). Trek de beschermlaag van het vliesofix (B) en teken rond het patroondeel op de stof met het vliesofix(C, D). Tenzij anders aangegeven, knip je de gemarkeerde vorm uit zonder naadtoeslag. Plaats nu het stuk stof met de smeltbare kant naar beneden op de rechterkant van de stof waarop het moet worden aangebracht en strijk het op zijn plaats (E). 

How to Applique

Strijk nu het figuur op de stof en laat deze afkoelen. Nu kun je het figuur op de stof naaien met een normale steek of een zigzak steek. Neem een hele smalle zigzagsteek om een borduur effect te krijgen. Probeer de zigzagsteek eerst uit op een proefstukje gestreken applicatie. Tip: naai heel langzaam, dat geeft het mooiste effect.

Nu u weet hoe u moet appliqueren, hoop ik dat je deze tutorial nuttig vond voor jetoekomstige naaiprojecten.

Owl sewing pattern available on etsy


Op deze website staan affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang wanneer de producten aanschaft via deze link.
Dit kost jou niks extra, maar je helpt mij en deze blog er enorm mee.