free bear sewing pattern

Gratis Beer knuffel naaipatroon

Naai een schattige bear met dit makkelijk te naaien gratis knuffel naaipatroon, geweldig voor beginners om te leren naaien.

Benodigdheden om deze beer te maken:

Oranje katoenen stof: 45 x 30cm (18 x 20in)
Zwart vilt voor ogen en neus: 10 x 5cm (4 x 2in)
Knuffel vulling
Kopspelden
Schaar
Naaimachine of naald
naaigaren1. Teken de katoenen patroon delen op de achterkant van de stof en knip deze uit met 1 cm. naadtoeslag (voeg zelf de naadtoeslag toe). Sommige patroondelen moet je twee keer uitknippen, één keer normaal en één keer gespiegeld. Op de illustratie zie je welke onderdelen dat zijn. Knip de oog en neus delen zonder naadtoeslag uit.

Teken de patroon delen op katoen met een 4b of 6b potlood. Een speciale stof pen is niet nodig. Je ziet de lijnen niet door de stof. De naadtoeslag hoeft niet heel precies te zijn. Je volgt namelijk de patroon lijnen tijdens het naaien.
Wanneer je twee stukken stof op elkaar pint, pin dan precies door de twee patroonlijnen heen, zodat ze precies op elkaar liggen.
Als je fleece gebruikt, teken dan de patroonlijnen op de stof met een stift. Doe dit met een kleur die niet teveel afwijkt van de stof.

bear sewing pattern


2. Naai de ogen en neus op een beer lichaam deel.
Je kunt gaten in het patroon knippen om de ogen makkelijker te plaatsen, leg het patroon goed op de voorkant door de stof en het patroon tegen een raam te leggen.

3. Leg de twee lichaam delen met de goede kanten van de stof op elkaar. Pin en naai ze aan elkaar, maar laat een klein stukje tussen de benen open.

bear sewing pattern


Knip in de hoekjes de stof iets in.
Cut some small darts in the corners before turning the body right side out.

5. Stop Knuffel vulling in de beer

6. Naai het gat dicht met de “onzichtbare” steek.

bear sewing pattern

7. Pak nu een Staart deel en naai met de hand rondom de Staart, gebruik hele grote steken. Leg wat vulling in het midden. Trek nu aan beide kanten van het draad om de stof samen te trekken. Zo ontstaat de vorm van de Staart. Knoop het draad vast. Gebruik nu de ladder steek om de Staart met de hand vast te naaien op de beer.

bear sewing pattern


Nu is je beer klaar!

Op deze website staan affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang wanneer de producten aanschaft via deze link.
Dit kost jou niks extra, maar je helpt mij en deze blog er enorm mee.

free bear sewing pattern